Uw organisatie

Bedrijven:

U als werkgever heeft meer verantwoordelijkheid gekregen (door de wet Poortwachter) bij de preventie van de gezondheid van uw werknemers. Voor een werkgever is het van belang dat zijn/haar medewerkers gezond zijn en blijven. Door middel van voorlichting via een workshop "Balansdag op het werk" aan de medewerkers, of door het houden van een persoonlijk spreekuur bij u op kantoor, zal dit uiteindelijk leiden tot minder ziekteverzuim. Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat de bedrijfskantine voldoende gezonde voeding biedt.

Praktijk gewichtig kan ondersteuning bieden aan bedrijven die van de workshop gebruik willen maken.

 

Scholen:

Eén op de zeven kinderen is te zwaar. De oorzaken liggen meestal in een verkeerd eet- en  beweegpatroon. Ook kunnen kinderen door overgewicht lichamelijke klachten / problemen krijgen. Kinderen met overgewicht zijn vaak het slachtoffer van pesterijen en ontwikkelen eerder een negatief zelfbeeld. Voorlichting kan gegeven worden in de vorm van proeverijen, (tussendoortjes/traktaties) en bewegen.

Overgewicht is de verantwoordelijkheid van ouders en scholen. Ouders/leerkrachten kunnen de workshop "Eet het goede voorbeeld" volgen over gezonde voeding. Een kind heeft per dag 1 uur beweging nodig. dat betekent niet dat ieder kind direct naar een sportclub moet, een kind moet een sport leuk vinden, laat het kind lekker naar school fietsen, touwtje springen, tikkertje spelen, zwemmen en geef zelf het goede voorbeeld.

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.