Weblog / Agenda

Balansdag diner

Een Balansdag is een dag minder eten nadat je een dag teveel hebt gegeten. Je hebt met de kerstdagen teveel gegeten en misschien te weinig in beweging geweest ? Dan is het de volgende dag tijd voor een Balansdag. Op een Balansdag is het niet de bedoeling maaltijden over te slaan of extreem weinig te eten.

Recept voor een balansdag:

Normandische ribkarbonade

Ingrediënten

  • 2  ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1  appel (goudreinette)
  • ½ dl cider of appelsap

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met peper en een beetje zout.
  2. Bak het vlees aan beide zijden in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  3. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  4. Doe de blokjes appel bij het vlees en smoor het geheel 5 minuten.
  5. Schenk de cider of het appelsap er bij en laat het vlees in een paar minuten verder gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 kleine aardappelen, gekookt zonder zout

Bron: Voedingscentrum: 27 december 2012

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.