PraktijkGewichtig
Weblog / Agenda
Balansdag diner
Een Balansdag is een dag minder eten nadat je een dag teveel hebt gegeten. Je hebt met de kerstdagen teveel gegeten en misschien te weinig in beweging geweest ? Dan is het de volgende dag tijd voor een Balansdag. Op een Balansdag is het niet de bedoeling maaltijden over te slaan of extreem weinig te eten.
Recept voor een balansdag:
Normandische ribkarbonade
Ingrediënten
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 appel (goudreinette)
- ½ dl cider of appelsap
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Bestrooi de karbonades met peper en een beetje zout.
- Bak het vlees aan beide zijden in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Doe de blokjes appel bij het vlees en smoor het geheel 5 minuten.
- Schenk de cider of het appelsap er bij en laat het vlees in een paar minuten verder gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram spruitjes
- 6 kleine aardappelen, gekookt zonder zout
Bron: Voedingscentrum: 27 december 2012
Aanmelden voor nieuwsbrief
Meld mij af
Praktijk Gewichtig
Boelewijk 10
9367TP De Wilp
Heeft u last van overgewicht?
Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.