Weblog / Agenda

Column Oktober

In het TV programma Dokters van morgen kwam het Brabantse dorp Leende onder de aandacht.

Veel inwoners van het dorp Leende leven sinds kort gezonder! In zes maanden tijd minderen met koolhydraten en meer vetten eten heeft vruchten afgeworpen. (Een initiatief van een sportarts en huisarts). Tweehonderd deelnemers deden mee, waarvan het 139 mensen gelukt is om kilo's af te vallen. De één meer dan de ander. Bij sommige steeg het cholesterol wel behoorlijk door de hoeveelheid vetten in hun voeding. Maar ook konden sommige diabetes type II patiënten hun medicatie laten staan. Minder koolhydraten eten zorgt voor meer fitheid en je gaat afvallen. Je mag geen aardappelen, pasta, rijst en brood. En de snackbarhouder in Leende promoot de frikandel omdat er weinig koolydraten inzitten, maar door het frituren wordt het een transvet en dat is niet gezond. "Is een koolhydraatarme en vetrijk dieet dan wel gezond". Transvetten vind je ook in snacks, gefrituurde producten, in kant en klaar pakjes voor sauzen en soepen. Transvetten zijn een belangrijke veroorzaker van een te hoog cholesterol. Er moet een balans zijn in Omega 3, 6 en 9. Let goed op inname van Omega 3 in de voeding. Het zit in vette vis zoals haring, paling, zalm, makreel, avocado, walnoten en lijnzaad. Zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je je er meer in verdiepen kijk dan op de agenda van mijn website wanneer de eerstvolgende workshops gepland zijn.

"Is zo'n eetpatroon vol te houden, het is toch een dieet. En diëten werken maar kort, omdat je veel moet laten staan. Is verandering van je eetgewoonte niet een veel beter idee". Ook met koolhydraten eten kun je afvallen. Wat Leende kan, kunnen wij ook, wat zou het fijn zijn om samen met de 8 dorpen van de Gemeente Marum mee te doen. Wie doet ermee!  Meld je aan voor de gratis facebook Challenge groep: 30 dagen Afval Cahallenge 8 dorpen.

Ontbijt of lunch tip: ei bananen pannekoekjes 8 stuks: je hebt nodig: 2 rijpe bananen, 4 eieren, 1 tl gemalen kaneel, 3 el olie, 60 gr pecannoten. Prak de bananen en meng dit met de eieren tot een beslag. Bak in de olie de pannenkoekjes.

Heb je vragen/wil je begeleiding dan kun je mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op www.praktijkgewichtig,nl  Ook kun je via de site je aanmelden voor de nieuwsbrief. Je kunt mij vinden op facebook: Jeltje Pool en Praktijk Gewichtig (like deze pagina dan blijf je op de hoogte).

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.