Weblog / Agenda

30 dagen Afval Challenge 8 dorpen

Afvallen, gezondheidswinst, vitaler wie wil dat niet !

Op 1 november a.s. gaan we van start, 30 dagen tips en recepten om het afvallen makkelijker te maken, verwacht geen crassdieët, die zijn er al genoeg. Het gaat om bewustwording en leefstijlverandering. Weet wat je eet. Het is een besloten groep, doe dus mee aan de discussie !

Waarom deze groep, in navolging van het Brabantse dorp Leende, gaan we in de 8 dorpen van de Gemeente marum ook aan de slag met een gezonde leefstijl. Mensen buiten de Gemeente Marum zijn ook van harte welkom om mee te doen. De adviezen in deze challenge wijken af van wat Leende deed, daar ging het vooral om zo weinig mogelijk koolydraten te nemen en veel vetten.

In deze challenge is gekozen om koolhydraatbeperkter te gaan eten, dus niet helemaal zonder koolhydraten, maar wel de juiste en ook de gezondere vetten.

De bedoeling is om tips en recepten e.d. te plaatsen voor het krijgen van een gezondere leefstijl, bewegen hierin is ook heel belangrijk. Bestaat jou menu uit vulling of voeding! Kies je voor een bord witte pasta met een pot tomatensaus of neem je een beetje volkoren pasta met groenten en rauwkost. De 2e optie geeft je een langer verzadigd gevoel en is gezonder, dit voorkomt een grote bloedsuikerpiegelschommeling, met als gevolg geen snaaigedrag tussendoor.

Wat gaat gezonde voeding jou opleveren: > meer energie,  slanker, een gezondheidswinst

Je hoeft dus alle koolhydraten niet uit te bannen, ook met de jusite koolhydraten kun je afvallen. Het is keuzes maken en een gedragsverandering.

Bewegen is ook aan te raden, minimaal 30-60 miuten per dag, dat kan bij een sportschool, teamsport, loop en wandelgroepje, maar ook individueel.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.