Weblog / Agenda

Column Maart 2018

Wat leg jij op je bord ?


Over voeding raak je niet uitgeschreven en gesproken ? Wat is er gaande in voedingsland ? Waarom spreken berichten over voeding elkaar soms tegen ? Je leest in het ene tijdschrift dat suiker verslavend is en verzadigd vet slecht. Koolhydraatarm of beperkt. Eten moeten we iedere dag en iedereen heeft er een mening over. Maar is het niet veel beter om naar je lichaam te luisteren, met welke voeding voel je je prettig. Voeding is je medicijn.

Als je een zoetekauw bent, kun je na het eten van suikerrijke voeding heel erg moe worden of van het eten van brood of drinken van zuivel een opgeblazen gevoel krijgen. Dat is een teken dat je lichaam daar niet goed op reageert. Voeding moet er juist voor zorgen dat je energie krijgt. Zo heb ik het drinken van alcohol afgezworen, wat mij zo'n moe gevoel geeft. Het kan gezellig zijn met een drankje maar ik heb het er niet voor over.

Je kunt voeding nemen die vult of voedt, daar zit een groot verschil in. Belangrijk is dat je voeding neemt dat bouwstoffen levert. Wil je jouw voedingspatroon veranderen doe het dan in kleine stapjes zodat je het vol kunt houden. Begin Maart was het nog volop winter, ijskoud. Maar over niet te lange tijd is het lente, de zomertijd gaat in en willen we weer graag in dat jurkje, korte broek en hemd passen. Tijd om te werken aan een gezonder gewicht.

Als je een steuntje in de rug nodig hebt kun je vanaf 5 april meedoen aan de afslankgroep "Bewuster Eten". Het is niet alleen voor jong en oud die willen afslanken maar ook als je aan de slag wilt met een gezonder eetpatroon. Het eerste kwartier is een inloop weegmoment, daarna wordt een voedingsthema besproken, je krijgt een tip, menu of recept mee. Meer info hierover via flyers en facebook en website.

Heb je vragen/wil je begeleiding, individueel is ook mogelijk, doe je mee met "Bewuster Eten", meld je aan via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op de site www.praktijkgewichtig.nl Ook kun je via de site je aanmelden voor de nieuwsbrief. je kunt mij vinden op facebook: Jeltje Pool en Praktijk Gewichtig (like deze pagine dan blijf je op de hoogte)

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.