Weblog / Agenda

KERSTMENU 1

INSPIRATIE VOOR EEN KERSTMENU voor 4 personen

KERSTMENU'S  : VOORGERECHT - HOOFDGERECHT EN NAGERECHT


MENU 1:

Voorgerecht: Runder carpaccio.

Ingrediënten: 300 gr. rundercarpaccio, 1/2 el balsamiazijn, 3 el olijfolie truffelaroma, 30 gr. rucola, croutons, 50 gr. Parmazaanse kaas in dunne plakjes.

Bereiding: Leg de plakjes carpaccio naast elkaar op een schaal (bord). Klop de azijn, olie, peper en eventueel zout in een kommetje tot een dressing. Druppel de dressing over de carpaccio. Snijd de rucola in kleine stukjes en verdeel samen met de croutons over de carapccio. Schaaf de kaas in flinterdunne plakjes en leg op de carpaccio.

Hoofdgerecht: Gebraden kalkoen + gebakken aardappelschuifjes en groenten uit de oven.

Ingrediënten: 100 gr. ongezouten boter, 6 el traditionle olijfolie, 1 kalkoen (ca. 2.5 kg)

Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de boter in een steelpan. Laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Voeg de olie toe. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Bestrijk de kalkoen met behulp van de bakkwat met het boter-oliemengsel in en bestrooi met peper en zout. Leg in de braadslee met de borst naar beneden, zo blijft hij sappig. Zet in het midden van de oven. Bedruip de kalkoen elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Dit voorkomt uitdrogen en houdt de kalkoen sappig. Keer na 1 uur en 45 min. de kalkoen om en braad nog 30 min. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen herverdelen zich dan, zodat het vlees lekker sappig blijft.

Je hebt nodig voor de aardappelschijfjes : 400 gr. aardappelschijfjes , maak een keuze uit groenten zoals: courgette, wortel, paprika, wortel, bloemkool, broccoli, ui, een beetje bakboter of olijfloie.

Bereiden: Snij de groenten in plakjes en vet een schaal in en doe de schijfjes aardappel en groenten in de oven en bak deze. Heb je geen oven dan is een koekenpan een goed alternatief.

Nagerecht: Dame Blanche

Ingrediënten: 2 el amandelschaafsel, 75 ml volle melk, 100 gr chocolade (in stukjes), 100 ml. verse slagroom, 4 bolletjes vanilleroomijs.

Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, roer de chocolade erdoor en laat van het vuur af in de melk smelten. Roer af en toe. Klop ondertussen de slagroom met de suiker net niet stijf. Doe in elke ijscoupe of wijnglas een bolletje ijs, schenk de warme chocoladesaus erbij en schep er wat slagroom op. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer direct.

Eet smakelijk !

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.