Weblog / Agenda

Persbericht

Zorgverzekeraars vergoeden ook in 2012 gedeeltelijk de Gewichtsconsulenten

De meeste zorgverzekeraars hebben hun klanten inmiddels de nieuwe polissen voor 2012 met wijzigingen toegestuurd. Voor iedereen geldt een hoger eigen risico en minder vergoeding uit de basisverzekering. Ook in de aanvullende verzekeringen zijn veranderingen aangebracht.
Zo is het bekend, dat de diëtist uit de basisverzekering is gehaald.Helaas verwarren veel mensen de Gewichtsconsulente met de diëtist. Wat is het verschil: zo kunnen gezonde mensen bij de Gewichtsconsulente terecht zonder een verwijzing van de huisarts en worden de consulten door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed uit het aanvullende pakket, mits de Gewichtsconsulente bij de Beroepsvereniging (BGN) is aangesloten. Belangrijk is dat de vergoeding door de verzekering niet van uw eigen risico af gaat. Vanaf 2012 wordt het aantal zorgverzekeraars dat ons vergoedt, uitgebreid.Daar zijn wij als gewichtsconsulenten heel blij mee.De gezondheidszorg kost veel geld en daarom is het goed om te investeren in preventie van ziektes die voorkomen kunnen worden door misschien gezonder te eten en overgewicht aan te pakken. 

Gewichtsconsulente Jeltje Pool van praktijk Gewichtig uit de Wilp, kijkt samen met u naar uw eigen eetgewoontes om vervolgens met kleine stapjes de ongezonde gewoontes te veranderen in gezonde gewoontes. Zij maakt voor een ieder een persoonlijk voedingsadvies op maat en werkt niet met maaltijdvervangers, poeders, pillen of shakes. U kunt gewoon met het hele gezin mee eten en u hoeft niet anders te koken voor uzelf dan voor de rest. Ook uit eten gaan, hoeft geen probleem te zijn. Voor veel moeilijke momenten heeft ze tips om toch vooral te genieten.Lijnen betekent voor de meeste mensen streng diëten, jezelf lekkere dingen verbieden, vaak ook honger lijden. Honger is een teken die het lichaam geeft als het voeding nodig heeft. We bedoelen dan niet snoep, koek of chips maar echte voeding waar u het lichaam nieuwe energie mee geeft.

Mijn motto is: STOP MET DIËTEN, GA BEWUSTER (GEZOND) ETEN! Praktijk Gewichtig helpt u daarbij. Kijk bewust naar uw eten en leer luisteren naar uw lichaam, zodat u het kan geven waar het behoefte aan heeft.Leer variëren zodat u eigenlijk alles kunt eten. Als u nu nog start met bewuster eten kunt u de vergoeding van de verzekering van 2011 nog gebruiken en voorkomt dat u met de feestdagen extra groeit.

De feestdagen zijn dagen van gezelligheid, maar voor veel mensen zijn het ook dagen met te veel en/of ongezond voedsel. Met als gevolg dat u het nieuwe jaar begint met extra gewicht, wat niet nodig is als u bewuster gaat eten.
Kies dus voor uzelf en uw gezondheid dan worden de feestdagen nog feestelijker, natuurlijk met passende tips.
Als u niet zeker weet of uw zorgverzekeraar de kosten gedeeltelijk vergoedt of meer informatie wilt, kunt u contact op- nemen met Jeltje Pool, tel. 06 -123 55 243 of via de mail: info@praktijkgewichtig.nl
Vergoeding voor 2011:
zie bij Tarieven en Vergoedingen

De vergoedingen van 2012 volgen z.s.m.

Persbericht Acht Dorpen Nieuws d.d. 01-12-2011

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.