Weblog / Agenda

2x2 Campagne

Met de 2x2 campagne wordt een beweging in gang gezet.


Een beweging die is gericht op bewust  eten en in het verlengde daarvan, het eten van voldoende groenten en fruit. Het eten van 2 ons groenten en 2 keer fruit, elke dag, dat draagt aantoonbaar bij aan je gezondheid.

De 2x2 campagne helpt ouders om elkaar en hun kinderen te stimuleren en motiveren om elke dag voor 2x2 te kiezen. Het gaat erom dat je je ervan bewust bent dat groenten en fruit van belang zijn om gezond en fit te blijven. Door de interactie zoals op de website 2x2.nl, leveren we met elkaar een belangrijke bijdrage aan dat bewustzijn en aan de volksgezondheid.

2x2 brengt je met andere ouders in contact. Dat motiveert en inspireert om meer gevarieerd groenten en fruit te eten en te bereiden.

Je kunt de 2x2-campagne tegenkomen op bijvoorbeeld televisie, op internet en via sociale media, op de Floriade, bij GGD'en en in de krant. Centraal staat de online community op 2x2.nl, waarin deelnemers elkaar stimuleren en motiveren om iedere dag 2x2 te eten.

Verschillende partners in de groente- en fruitbranche doen ook mee met 2x2. Dus ook in supermarkten en groentewinkels kun je 2x2 tegenkomen.

De campagne wordt ondersteund door experts, zoals voedingsdeskundigen, diëtisten, artsen, consultatiebureaus en groente- en fruittelers. Daarnaast leveren verschillende zogenaamde moderators vanuit hun expertise en hun ervaring als ouder, regelmatig een bijlage op het forum.

De 2x2-campagne is geïnitieerd door GroentenFruit Bureau, dat bovendien de campagne coördineert. De 2x2-campagne wordt mede gefinancierd door de Eurpesse Unie.

 

Bron: 2x2-campagne

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.