Weblog / Agenda

Tommies snoepgroenten

10 x proeven heel normaal.

 


 

Aan nieuwe smaken moet je wennen. Het vergt soms wel 10 of meer keer proeven voordat kinderen iets lusten. Dat kost geduld en tijd. Tijd die lang niet iedereen er voor over heeft.

Volgens Laura Emmelkamp, kindertherapeute en coauteur van het familiekookboek 'Keet Smakelijk' schieten ouders vooral door tijdgebrek tekort. Het avondeten wordt vaak als sluitpost gezien; iets wat ook nog even 'moet', liefst zo efficiënt mogelijk. "Kiezen voor gezond en variatie kost niet alleen tijd, het roept bij de kinderern regelmatig gezeur en getreuzel op. Het is dan heel verleidelijk alleen producten te eten die zonder al te veel weerstand naar binnen gaan.

Geduld. Volgens Emmelkamp gaan ouders er te snel van uit dat hun kind iets echt niet lust. "Tien keer proberen om aan een nieuwe smaak te wennen is echt heel normaal, met name bij peuters moet je gewoon veel geduld hebben. Het is een kwestie van blijven aanbieden, proberen de lol erin te houden en steeds weer variëren".

Eten is liefde. Ëten gaat niet alleen over de voedingsstoffen die we binnen krijgen, maar ook over aandacht en zorg voor elkaar", vindt de schrijfster. Ëten is liefde. Als je lol hebt aan tafel en je bent lekker aan het eten, wat maakt een kwartier meer of minder dan uit?"

 

Bron: 23-06-2012 nu.nl

 

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.