Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Ik ben Jeltje Pool, gediplomeerd gewichtsconsulente.

Als ervaringsdeskundige heb ik in de afgelopen 30 jaar tal van diëten gevolgd, maar na verloop van tijd kwamen de kilo’s er weer bij. Tot ik er achter kwam dat je niet moet diëten, maar gewoon gezond eten. Je zelf niet laten uithongeren zodat je later op de dag gaat snaaien. Zorg dat je tijdens de maaltijden voldoende en verzadigend eet. Door een gezonder gewicht voel ik mij lichamelijk beter, want snelle koolhydraten hebben grote invloed op je welbevinden, ik werd er heel erg moe van. Na mijn rug-stenose operatie in 2019 gaat bewegen weer goed en heb ik de wekelijkse fitness weer opgepakt. En dagelijkse mijn fietsritje naar mijn werk.

Mijn interesse in voeding is in 2006 ontstaan nadat ik bij een gewichtsconsulente 29 kg ben afgevallen. In 2008 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging en het diploma behaald van gewichtsconsulente en in 2009 mijn praktijk gestart.

Wil jij het roer ook omgooien en werken naar een gezonder gewicht, bij Praktijk Gewichtig krijg je te maken met de pijlers: Bewustwording, Keuzes, Motivatie, Verandering, SMART, Bewegen.

Wees niet gestresst als je het maatje 36/38 niet haalt, hoeft ook niet, je kledingmaat is maar een getal, het belangrijkste is dat je je fijn voelt bij een bepaald gewicht en de relatie met eten weer goed is.

Als Gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de BGN (Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland). Hierdoor ben je als Gewichtsconsulente verplicht om per 3 jaar 15 scholingspunten te behalen. Zodat de kennis op voedingsgebied up-to-date blijft. Vanaf 2008 tot heden heb ik de volgende scholingen gedaan:

Gewichtsconsulent, Orthomoleculaire Gewichtsconsulent, Coaching Emotie eten, Kind en Voeding, Voeding en hart en cholesterol, Voeding en stabilisatie bloedsuikerspiegel, Gezonde leefstijl 50+, Leren motiveren, Vrouwen en Hormoonhuishouding.

Daarnaast diverse workshop/lezingen en E-learnings: Angst, Alcohol en gezondheid, Focus op darmgezondheid, Voedingssuppletie, koolhydraatbeperkt, Sport- en voeding, Business Boostweek, Basics van suikers, Jong geleerd-oud gedaan, Zichtbaarheid. Masterclass Hormoonbalans en immuunsysteem.

Voor bedrijven: Geen interesse voor acquisitie.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie