Tjap-tjoi

Lekker tjap-tjoi zelf maken.

Gerechten die we gewoon gewend zijn bij de Chinees af te halen, wil je ook weleens thuis maken. Bijvoorbeeld zo'n lekkere tjap-tjoi boordevol groenten. Een zakje mix voor tjap-tjoi heb je daarbij echt niet nodig.

Snij voor 4 personen 800 gram groenten in stukken. Je kunt van alles nemen, wortel, paprika, selderij, paksoi, taugé, bloemkool, broccoli....

Snij 2 teentjes knoflook fijn en rasp 2 cm verse gemberwortel. Maak 1 rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes. Snij 400 gram kipfilet in reepjes.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak hierin de knoflook, peper en gemberwortel 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend iets bruin. Voeg de groente toe. Zorg dat je eerst de groente toevoegt die een wat langere kooktijd hebben zoals wortel en bloemkool. Roerbak alles zolang tot de kip gaar is en de groenten knapperig. Taugé en paksoi pas op het laatst toevoegen.

Meng 3 eetlepels sherry met 1 theelepel honing, 1 eetlepel limoen of citroenap, 2 eetlepels sojasaus en 1/2 eetlepel maizena. Schep het sherry-sojamengsel door de groenten en verhit nog even mee tot het geheel bindt. Eventueel bestrooien met verse koriander. Lekker met rijst of noodles.

Tip: in plaats van kip kun je ook tahoereepjes nemen of reepjes visfilet.

* Liever iets minder spicy ? Gebruik een 1/2 peper.

 

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.