Spaghetti van courgette

Spaghetti van courgette met gehakt en tomatensaus voor 4 personen.

2-3 courgettes, 250 gram rundergehakt, 250 gr. roerbakgroente,1 1/2 kg grote goed gerijpte tomaten, 1 eelepel olie, 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theellepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel suiker, zout en peper.

Bereidingswijze: Voor de saus: Ontpel de tomaten en snij in blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe. Op middelmatig vuur 3 min. roeren tot dat de ui zacht is, knoflook toevoegen en 1 min. bakken. Tomaten, oregano, tomatenpuree en suiker toevoegen. Aan de kook brengen, op laag vuur de saus zonder deksel zachtjes laten koken totdat de saus ingedikt is. Deze saus kun je 2 dagen in de koelkast bewaren of als je een grotere portie maakt, is deze gemakkelijk  in te vriezen.

Om spaghetti van courgette te maken, haal je de courgettes door een spiraalsnijder. De slierten kort roerbakken.

Gehakt rul bakken, daar de roerbakgroenten aan toe voegen. Dit toevoegen aan de saus en opdienen bij de courgetteslierten.

Eet smakelijk.

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.