Studenten menu's

ZUURKOOL MET WORST EN SPEK (2 personen)

Benodigdheden: 250 gram zuurkool, 300 gram aardappelen, 1 magere rookworst, 1 pakje spekblokjes.

Kook de aardappelen, Bak de spekjes. Verwarm de zuurkool, leg de worst er bovenop. Stamp de aardappelen en zuurkool met wat melk en peper en zout naar smaak, doe de spekjes erdoor en serveer de worst erbij. Als nagerecht een schaaltje yoghurt met vers fruit.

 

SHOARMA MET MACARONI  ( 2 personen)

Benodigdheden: 2 kopjes macaroni, 250  gram shoarma, zak 300 gram verse wok of soepgroenten, ketchup.

Kook de macaroni in een ruime pan met een paar druppels vloeibare bak-en braad, bak ondertusen de shoarma in de koekepan. Bak de soep-of roerbakgroenten mee. Giet de macaroni af en spoel af met heet water (dan gaat het niet plakken) Roer alles doorelkaar, eventueel op smaak maken met ketchup.

 

SPINAZIE MET GEOOKTE AARDAPPELEN EN EI (2 personen)

Benodigdheden: 300 gram aardappelen, 500 gram verse spinazie of diepvries blokjes, 1 á 2 eieren per persoon.

Kook de aardappelen en spinazie, kook de eieren hard plm. 8-10 min.

 

KIPPESOEP MET VOLKOREN STOKBROOD (lekker gemakkelijk in het weekend) (2 personen)

Benodigdheden: 1 potje kippenbouillon, vermicelli, 1 zakje soepgroente, 1 volkoren stokbrood.

Vermeng de bouillon met water zoals op het potje staat en maak het vlees erin fijn. Doe de vermicelli erbij en voeg ook de soepgroente  toe en laat het even doorkoken. Serveer er plakjes stokbrood bij, heb je gewoon brood, doe het dan even in de oven of broodrooster.

 

PENNE MET FRISSE SALADE (2 personen)

Benodigdheden: 2 kopjes Penne, 200 gram hamblokjes, 1 krop of zakje sla, houdbare slagroom

Kook de penne gaar en bak de hamblokjes. Doe de penne daarna in de koekepan  en voeg 100 cc van de slagroom toe. Laat het geheel eventjes indikken en doe daaarna de hamblokjes erbij en roer het nog eventtjes door. Was de sla en snij het dan, eenmaal in de kom kan je er een dressing over doen.

 

BIETJES MET AARDAPPELEN EN EEN TARTAAR (2 personen)

Benodigdheden: 300 gram bietjes (voorgekookt), 250 gram aardappelen, 2 tartaar.

Schil de aardappelen en kook ze gaar, ondertussen de bietjes schillen en raspen of in dunne plakjes snijden, zet op met een scheut azijn en water, zout, peper, suiker en een beetje vloeibare boter en een laurierblaadje en laat dit 15-20 min. zachtjes suddeeren.  Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze bruin en gaar. Je kunt bij de tartaartjes ook nog champions meebakken.

Eet smakelijk!

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.