Emko Bandringa

Jeltje, mijn stok achter de deur.

De begeleiding was het eerste half jaar 1 x per 2 weken:

Op 1 juni 2010 liep ik voor het eerst bij Jeltje Pool aan de Boelewijk binnen, om eindelijk eens iets te doen aan mijn overgewicht. Door mijn Bourgondische levensstijl was mijn gewicht weer opgelopen naar 100 kilo en met een lengte van 1.72 m, is dat natuurlijk veel en veel TE zwaar. Natuurlijk weet je dat zelfs als geen ander, maar om de knop om te zetten, had ik meer nodig dan alleen goede voornemens. Constant ben je bezig met af willen vallen, maar constant stel je het uit en zoek je naar excuses om het afvallen uit te stellen. Tot begin dit jaar ik er helemaal klaar mee was. Ik wist dat ik het niet alleen zou redden en heb dus gezocht naar professionele hulp, en daarbij terecht kwam bij Jeltje Pool.

In het begin moest ik dagelijks bijhouden wat ik per dag aan voeding binnen kreeg. Aan de hand hiervan heeft Jeltje berekend hoeveel calorieën ik die week dagelijks binnen had gekregen. daarna bekeek ze wat wel of niet verstandig was om te eten of welk alternatief hier voorhanden was. Het gebeurde zelfs wel dat ik een dag te weinig calorieën binnen had gekregen en ik eigenlijk zelfs meer had moeten eten. Ze verbood mij zelfs niet om af en toe een borreltje of glaasje wijn te drinken, maar wel met de beperking van één keer per week en met mate. Wekelijks krijg ik verder adviezen mee naar huis en een compleet menu als voedingsadvies. Maar de ECHTE stok achter de deur is voor mij haar weegschaal. Wekelijks mag ik hierop plaatsnemen en wordt meedogenloos duidelijk welk resultaat ik de afgelopen week geboekt heb. Inmiddels ga ik nog 1 x in de 2 weken naar Jeltje voor advies en natuurlijk haar weegschaal. Naast deze voedingsadviezen van Jeltje Pool, ben ik sinds de opening per 1 september j.l. in het nieuwe lifestyl-center te Marum gaan fitnessen.

Dit alles heeft inmiddels geleid tot een gewichtsverlies van 13 á 14 kilo.

Mijn streefgewicht heb ik gesteld op ongeveer 80 kilo. Dus nog een kilo of 6 te gaan.

Voor mijn gevoel is in mijn hoofd  de "knop" helemaal en definitief om en ga ik gestaag richting mijn streefgewicht. Ik voel mij super, het geeft enorm veel zelfvertrouwen, helemaal nu mijn omgeving ook begint te reageren en aan mij begint te vragen of ik afgevallen ben, ik heb sinds kort mijzelf eindelijk nieuwe kleren aangeschaft, broekmaat was 36, nu 32. Geen XXL blouses meer voor mij, maar inmiddels XL, of zelfs al L blouses. Ik hoop dat dit verhaal een stimulans is voor een ieder die dit leest. Het kan echt, maar het lukt je niet alleen, Jeltje is nabij!!  Succes allemaal !!

 

Emko Bandringa

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld mij af
Praktijk Gewichtig Boelewijk 10 9367TP De Wilp

Heeft u last van overgewicht?

Door uw lengte en gewicht in te vullen berekend u uw BMI. Let op: Dit werkt alleen als je ouder dan 18 jaar bent.